Lesing

Lesetekst – Norskprøven A1/A2: Hva ser du på bildet?

Her kommer et tips til en lesetekst på nivå A1/A2.
Forslag til bruk i fjernundervisning:

Alternativ 1: La deltakerne lese teksten selv ved å få tildelt linken under. De må lese teksten minst to ganger. Så skal de svare på spørsmålene til teksten. Dersom det er noen de ikke finner svar på, eller som de synes er vanskelige, kan de lytte til teksten jeg har lest inn, eller lese på nytt. For svake lesere vil det være nyttig å få lytte til teksten før de svarer på oppgavene.

Alternativ 2: Bruke dette som en lytteoppgave. La deltakerne lytte til teksten to ganger. Deretter skal de svare på oppgavene. Så kan man gå gjennom svarene felles ( over nett kan læreren dele en fasit eller gå gjennom spørsmålene i en film) eller at deltakerne selv skal sjekke svarene, ved å lese teksten selv til slutt.

Alternativ 3: Teksten kan være et eksempel på både et muntlig svar på norskprøvene, og et skriftlig svar. Det vil si at man også fint kan bruke denne teksten som utgangspunkt for en skriveoppgave.

Lesetekst

«Norskprøven A1/A2 – Hva ser du på bildet?»
https://www.lesnorsk.no/post/norskpr%C3%B8ven-a1-a2-3?fbclid=IwAR1bXI3NYfpSqb3a28B4V8W7UcFkwkR-1slg7my9dZhWRSnmy4CtkHWziO4

Oppgaver til teksten

Trenger du jevnlig påfyll av lesetekster til din undervisning?

*Reklame for Språknøkler* Da bør du sjekke ut Tekstbanken, hvor du som medlem får tilgang til en ny lesetekst hver måned skrevet på to ulike nivåer med bildestøtte og på begge målformer.
Les mer om Tekstbanken her: