Tema

Hvordan synliggjøre mangfold i klasserommet

Hvis du vil lage en «Mangfolds-vegg» i klasserommet ditt finner du alt du trenger her!

Steg for steg

Snakk om hvor vi kommer fra, presentere hverandre og bli kjent i klassen. Hvilke språk snakker vi? Hvor mange land har vi i klassen? Finn frem google maps og se hvor i verden de ulike landene ligger.
Har du deltakere på høyere nivå kan de jo også holde en liten presentasjon om hjemlandet sitt, og er det vanskelig å lage den selv kan de ta utgangspunkt i Landplakatene til Veilederkorpset som du finner lenger ned i innlegget her.

Del ut ark i A5 størrelse og be deltakerne om å tegne seg selv! Gjør det selv du også slik at alle må litt ut av komfortsonen og kan le sammen underveis. For det er ganske så morsomt når mange voksne mennesker som aldri tegner til vanlig skal tegne seg selv! Når tegningene er ferdig klippes de ut.

Hver deltaker skriver hei/hallo eller en hilsen på morsmålet sitt i en snakkeboble som klippes ut. Ta gjerne en runde og si ordene høyt og la alle øve på å uttale de ulike språkene i fellesskap. Vil dere gå enda mer i dybden kan du ta ordene opp på tavla og sammenligne likheter og ulikheter mellom språkene!

Heng opp overskriften MANGFOLD og landplakater fra landene som er representert i klassen. Heng opp figurene dere har tegnet under landene dere kommer fra sammen med snakkeboblene.

Materiell

Utstyr:
Saks, tegnestifter eller annet oppheng, ark i str A5, blyanter og gjerne farger også!

Plakater om ulike land finner du her. De er laget av flinke folk i Veilederkorpset og deles helt gratis!
https://sites.google.com/goskole.no/veilederkorpsetskole/Mangfold/landplakater?authuser=0

Mal til snakkebobler finner du her. Du kan endre størrelse og farge slik du vil, eller beholde dem som de er.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.