Uncategorized

Hva skjer med Språknøkler i 2022?

Foto: Karina Lange

2022 blir et spennende år for Språknøkler på mange måter. Årets ord forklarer egentlig mye! I fjor hadde jeg ordet «Utvikle» som ord og det viste seg å bli et passende ord. Det ble to kurs; ett om Lesenøkler og ett om Språknøkler i tillegg til en helt ny medlemsportal for lærere i voksenopplæringen. Derfor har jeg valgt et ord som jobber videre med disse prosjektene nemlig «Fordypning». Medlemsportalen skal fortsette og bli utbedret videre, det samme med kursene. Det blir en ny podcast som går mer i dybden på det faglige Språknøkler som helhet handler om, og ikke minst starter jeg på en mastergrad i andrespråkslæring og undervisning!

Gleder meg enormt til å fortsette med Språknøkler i 2022 og til å gi deg som er lærer for voksne med norsk som andrespråk enda flere verktøy og ressurser til undervisningen.

Her er to viktige datoer:

24.januar åpner Språknøkler-portalen for nye medlemmer.

28.februar lanseres Språknøkler sin egen podcast, åpen og gratis for alle.

Hva kommer her på fagbloggen i 2022?

Her får du en liten sniktitt på hva som er planlagt i kulissene for året som kommer:

Differensiering i klasser med ulike nivåer.
Tema vinter.
Målet med voksenopplæring.
Kreativ skriving og forestillingsevne.
Vurdering av materiell i voksenopplæringen.
Skriveoppgaver A2 og alfa.
Undervisning på de voksne deltakernes premisser.
Karrierelæring.
Vurdering i voksenopplæringen.
Språkkrav og nivåer.

Og flere andre ting som dukker opp underveis.

Har du et ønske om hva du vil lese om på fagbloggen? Eller kanskje noe materiell du kunne trengt i undervisningen din? Kommenter på innlegget her eller send en e-post til spraknokler@gmail.com. Det beste er å lage innlegg du har bruk for, så ikke vær redd for å sende meg forslag!