Digitale tips

Fjernundervisning: Oppgaver for uke 12

Photo by Joanna Kosinska on Unsplash

Her er min plan/oversikt over hva slags oppgaver deltakerne skal få denne første uken. Mye av tiden de første dagene går til teknisk support og til å lage et system for kommunikasjon, så jeg har ikke lagt opp til mange (eller avanserte) oppgaver hver dag. Deltakerne mine har også kun undervisning tre dager i uken, men fordi mange ønsker det har jeg lagt opp til noen små tips og oppgaver de andre dagene også. Markeringen i gult er beskjeder til meg selv, slik at jeg har litt oversikt over når hvilken informasjon skal gis ut til deltakerne.

Bruk gjerne planen som inspirasjon hvis du tenker det kan være nyttig for deg å bruke tilsvarende oppgaver! 🙂

Det vil bli noen forskjeller i arbeidsmengden for de som har tilgang til PC og de som ikke har det, dessverre. Da vi ikke har noe felles læreverk på grunnskole har de ikke noe arbeid tilgjengelig hjemme annet enn det jeg får sendt til dem på SMS, eller legger ut på showbie. Prøver å tenke kreativt på hva slags oppgaver jeg kan gi dem som også fungerer i SMS-format!

Facebook-gruppe
Har nå laget en egen facebook-gruppe for de som har det, slik at jeg kan videreformidle tekniske hjelp om showbie der. Det er også supert for de som ikke har pc, da de fleste har facebook-appen på mobil! Tenker også å teste ut livesending etterhvert, når vi blir litt mer varme i trøya. Foreløpig har jeg delt instruksjonsvideoer om hvordan man bruker showbie, i tillegg til at jeg også kommer til å legge ut dagens oppgave og linker her.
For å lage instruksjonsvideoene bruker jeg et supert gratis-program som heter Screen cast o matic som gjør at jeg kan filme PC-skjermen min mens jeg gir muntlige instrukser! Tenker å lage et innlegg om hvordan jeg bruker det senere denne uka 🙂