Digitale tips

Fjernundervisning – April

Da er vi i gang igjen! Og slik det ser ut nå vil ikke voksenopplæringen hos oss starte opp med det aller første, så da har jeg gått noen runder med meg selv og kollegaene mine om hvordan vi skal fortsette fremover slik at vi alle holder ut best mulig, og får mest mulig utbytte og læring tilpasset deltakernes hjemmesituasjoner!

Så her kommer tre av endringene jeg skal starte med fra neste uke:

Photo by Lauren Mancke on Unsplash
 1. Fra daglige oppgaver til ukeoppgaver.
  De får oppgavene utdelt på mandag som er deres første skoledag i uka, og så skal de jobbe med disse i eget tempo og når det passer dem frem til torsdag/fredag (som er deres neste skoledager). Jeg kommer selvsagt til å være tilgjengelig for spørsmål og oppklaringer i løpet av uka også når de trenger hjelp 🙂
 2. WhatsApp som hovedkanal.
  Nå har jeg fått samlet hele klassen her noe som gikk veldig greit siden 95% av klassen hadde appen fra før. Her har vi sosial kommunikasjon i en gruppe, og så deler jeg oppgaver i en egen gruppe. Dette er for å hindre at oppgavene for dagen forsvinner oppover i chatten ettersom deltakerne svarer. Jeg deler ukesoppgavene både som word-fil og som bildefil. Da får de som har PC mulighet til å bruke word og de som kun er på mobil kan zoome inn og lettere lagre bildefilen (så slipper man å involvere en dokumentleser på mobilen!)
  Det som også er supert er at man kan bruke WhatsApp på pc noe som gjør delingen av filene jeg lager på PC mye lettere!
 3. Oppfølging i grupper via videosamtaler.
  På torsdag og fredag kommer til jeg å ringe å ha videosamtaler i WhatsApp med to og to/tre og tre hvor vi snakker sammen om ukas oppgaver, sammenligner svar, leser høyt og møtes «ansikt til ansikt.» Dette er også for å få enda mer muntlig trening i løpet av uka. Disse samtalene vil i tillegg legge en forventning om at de jobber med ukas oppgaver, siden de vet at jeg følger opp på en fast tid hver uke, og at de skal dele med andre deltakere.

Dersom du vil se neste ukes ukeoppgaver kan du ta en titt her: https://xn--sprknkler-72a5s.no/ukesoppgaver-uke-17/
Der finner du både mal og ferdige oppgaver!