Digitale tips

Digitale ferdigheter i voksenopplæringen

En av de grunnleggende ferdighetene i kunnskapsløftet er digitale ferdigheter. Og selv om du ikke jobber etter denne læreplanen kommer du ikke utenom at dette er et viktig mål for å kunne fungere i dagens Norge. Jeg har derfor samlet noen ideer og tanker her rundt hva man kan øve på sammen med deltakerne. Alle disse forslagene er laget med tanke på å mestre sitt eget liv og sin egen hverdag. Det finnes selvfølgelig mange andre ferdigheter som også er viktige som for eksempel å skrive i word, bli kjent med et tastatur etc.

Her finner du tips og inspirasjon til hva du kan planlegge av digital-ferdighetstrening i din klasse:

Eksempler på oppgaver

Finn skoleruta for dette skoleåret. Noter ned alle fridager eller marker dagene på en kalender.

Du skal kjøpe ny sofa. Du vil ikke bruke mer en……..kr. Gå inn på finn.no og finn en sofa som passer for deg (nærområde, pris, str, kvalitet etc)

Lag en egen finn-annonse. Øve på å skrive en beskrivelse av tingen, sette en pris, fylle inn adresse og øve på å inngå avtaler med andre i chat.

Planlegg en reise fra A til Å. Bruk aktuell reiseapp og google maps for å finne frem. Et eksempel kan være at du har fått et jobbintervju da og da på denne adressen og må planlegge at du finner frem og kommer frem i god tid!

Øv på å skrive e-post til læreren eller til noen andre i klassen.

Øv dere i fellesskap på å laste ned en app som kan hjelpe deltakerne i undervisningen, for eksempel en oversettelsesapp, ruter-appen eller lignende.

Hva slags digitale ferdigheter øver dere på i din klasse?

På jakt etter flere tips til digital undervisning i voksenopplæringen?

*Reklame for Språknøkler* Da må du sjekke ut Språknøkler-portalen. Som medlem får du tilgang til et ressursbibliotek i alle språklige ferdigheter – inkludert en egen kategori om «Digitale ferdigheter».